De Asperges

onder voor prijslijst

Onze asperges

Alweer een voordeel om in Amsterdam te wonen! Nu ook verse asperges uit Brabant & Limburg in Amsterdam. Voor de lekkerste asperges hoef je niet meer anderhalf uur over de A2 naar het zuiden te kachelen. Wij van Asperges Amsterdam halen de lekkerste asperges bij de beste boerderijen in Brabant & Limburg op, zodat wij als Amsterdammers nu ook met volle teugen van het verse witte goud kunnen genieten. De asperges zijn in het zuiden echt een stuk lekkerder en dat komt voornamelijk door de voor asperges geschikte zandgrond. We zullen dus (helaas) moeten toegeven dat er iets beter is in Brabant en zelfs in Limburg. Gelukkig en niet geheel verrassend gaat het wel over een soort van pre historisch product, de asperge is namelijk al eeuwen oud en staat afgebeeld op hiërogliefen bij onze andere vrienden uit het zuiden, de Egyptenaren.

Kwaliteitssoorten

Wij verkopen met veel plezier uitsluitend hoge kwaliteit dagverse asperges uit het zuiden. Onze asperges zijn niet alleen vers, maar ook echt super lekker! De asperges komen alleen van jonge asperge-planten en hoe jonger de plant, hoe malser de asperge. Daarnaast zijn het dezelfde asperges die op hetzelfde moment in het zuiden op de boerderijen verkocht worden.

Kwaliteiten:

A-WIT -> 16 – 20 mm. De meest dunne asperge die we verkopen. Deze asperge is dun en daardoor ook wat moeilijker te schillen. Uiteraard kunt u de dunne asperges bij ons geschild bestellen.

AA-WIT -> 20 – 28 mm. Oftewel de koningsklasse onder de asperges. Dit zijn de asperges die de meeste restaurants serveren. Ideale dikte, vol van smaak en eenvoudig te schillen.

AAA-WIT -> 28 mm +. De meest dikke asperge binnen ons assortiment. Natuurijk ook vol van smaak en altijd vers.

Houdbaarheid van onze Asperges

Asperges zijn natuurlijk vers het lekkerst maar als ze op de juiste manier bewaard worden, kunnen de asperges een aantal dagen mee zonder veel smaak te verliezen. Wanneer je de asperges ongeschild koopt en je twijfelt nog om ze dezelfde dag te eten, stop de asperges bij elkaar in een vochtige theedoek en leg deze in de koelkast. Op deze manier zijn de asperges zeker 5 dagen houdbaar. Indien je de asperges al hebt geschild en dus niet verpakt zitten, dan is het verstandig om de asperges dezelfde dag te eten. De volgende dag kan ook nog, alleen de kans op smaakverlies is dan groter. De beste manier om geschilde asperges tot het moment van bereiding te bewaren is gekoeld in een bakje met koud water, zorg er voor dat de asperges geheel onder water liggen. De geschilde en verpakte asperges welke bij ons zijn ingekocht, zijn minimaal 5 dagen houdbaar. Deze asperges zijn net zo vers als onze andere asperges, omdat deze iedere ochtend vers worden verpakt op de boerderijen in het zuiden.

Waarom zijn onze asperges lekkerder?

Als wij naar het zuiden rijden, dan halen wij de ook echt de meest verse asperges op. Ze komen rechtstreeks van het land. Het hele seizoen lang worden de asperges gestoken van een jong veld, hierdoor zijn de asperges heerlijk mals en weet je dat je altijd top kwaliteit verse asperges in huis haalt. De asperges zijn net zo vers als de asperges die op dat moment op de boerderijen in het zuiden liggen. Doordat de asperges zo vers zijn, hoef je ook nauwelijks iets van de onderkant af te halen, maximaal 1 cm. Dat is een groot verschil met de asperges bij supermarkten en de meeste groenteboeren. Deze asperges zijn echt een stuk minder vers, waardoor deze asperges een stuk droger en minder mals zijn. Daarnaast weet je nooit exact waar de asperges vandaan komen. Er worden namelijk velden en boerderijen door elkaar heen gemixt, waardoor je nooit zeker bent of je lekkere asperges gaat eten. Elke asperge kan anders proeven. Dat is bij ons nooit het geval. Elke asperge is echt vers, heerlijk mals en super van smaak. Wij kunnen je die garantie geven, 100% score met Asperges Amsterdam!