Werkwijze

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Online asperges reserveren

Wil je zeker zijn van verse asperges uit het zuiden van het land? Dan is het verstandig om deze alvast te reserveren. Zo ben je er zeker van dat wij speciaal voor jou de juiste asperges mee nemen. Daarnaast kan je ook aan het einde van de verkoopdag langs komen, zonder je druk te maken of er nog wel asperges te verkrijgen zijn.

Indien je een speciale reservering wilt maken of een speciaal verzoek hebt, mail dan naar info@aspergesamsterdam.nl.

Houdbaarheid van onze Asperges

Asperges zijn natuurlijk vers het lekkerst maar als ze op de juiste manier bewaard worden, kunnen de asperges een aantal dagen mee zonder veel smaak te verliezen.

Wanneer je de asperges ongeschild koopt en je twijfelt nog om ze dezelfde dag te eten, stop de asperges bij elkaar in een vochtige theedoek en leg deze in de koelkast. Op deze manier zijn de asperges zeker 3 dagen houdbaar. Indien je de asperges door ons hebt laten schillen of thuis hebt geschild, is het verstandig om de asperges dezelfde dag te eten. De volgende dag kan ook nog, alleen de kans op smaakverlies is dan groter. De beste manier om geschilde asperges tot het moment van bereiding te bewaren is gekoeld in een bakje met koud water, zorg er voor dat de asperges geheel onder water liggen. De geschilde en verpakte asperges welke bij ons zijn ingekocht, zijn minimaal 5 dagen houdbaar. Deze asperges zijn net zo vers als onze andere asperges, omdat deze iedere ochtend vers worden verpakt op de boerderijen in het zuiden.

Het verschil tussen witte & groene Asperges.

Het grootste verschil tussen de twee soorten is natuurlijk de kleur, maar er zit ook verschil in smaak. Doordat de groene asperges pas worden geoogst na 25 cm boven de grond te staan, is de asperge door het zonlicht gekleurd. De witte asperges worden gestoken zonder daglicht te hebben gezien. Deze worden namelijk verbouwd onder bedden, een heuveltje van zandgrond. Qua smaak is de witte asperge wat minder pittig. Juist in het asperge seizoen zijn de witte asperges het meest populair. De witte asperge is dan ook onze nationale trots en het hollandse witte goud wordt in verschillende delen van de wereld gegeten.

De groene asperge is bij ons alleen op aanvraag verkrijgbaar. De vraag is namelijk zo klein, dat wij ze niet meer standaard in het assortiment hebben.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Winkelwagen